Belangrijke update met wijzigingen voor jeugdsport
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
vrijdag, 1 mei 2020
De jeugd mag weer sporten! Een update 
Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar onder begeleiding en onder voorwaarden buiten sporten. Wethouder sport Inge Jongman geeft aan zeer blij te zijn dat kinderen weer buiten kunnen sporten. "Ik ben erg blij dat kinderen en jongeren weer buiten kunnen sporten. Lekker je energie weer kunnen kwijtraken op onze sportvelden en parken. Ik wens iedereen dan ook veel sportplezier. Maar houd je aan de regels, dan kunnen we met plezier blijven sporten! En als je goede ideeën en alternatieven hebt, meld je bij Sport050 zodat zo veel mogelijk kinderen en jongeren weer kunnen genieten van sport. En we hopen natuurlijk op betere sporttijden voor iedereen." 
 
Vorige week hebben we in de sportnieuwsbrief aangegeven hoe we dat met elkaar doen binnen de gemeente Groningen. Inmiddels is er meer bekend en heeft de gemeente op basis van de eerste ervaringen een aantal wijzigingen. In dit nieuwsbericht staan de belangrijkste wijzigingen. Op de website van Sport050 staat altijd de volledige en actuele informatie.

  • De nieuwe maatregel in de noodsituatie is inmiddels vastgesteld. Hierin zijn de maatregelen die gelden vastgesteld. Hierdoor is ook georganiseerd sporten mogelijk in de openbare ruimte en op privé buitenterrein. Het is belangrijk dat de sportactiviteit wel is gemeld en dat de organisator een akkoord heeft ontvangen van de gemeente.
  • Er zijn twee verschillende meldformulieren: een voor georganiseerde buitensport die gebruik willen maken van de sportparken en een voor georganiseerde buitensport in de openbare ruimte of op privé buitenterrein.
  • NOC*NSF heeft een paar wijzigingen in de voorwaarden aangegeven. Een belangrijke wijziging is dat de toiletten op de sportparken wel open mogen voor beperkt gebruik. Er zijn hiervoor wel voorwaarden voor hygiëne die de organisator regelt.
  • We zijn bezig om na te denken over een goede huurprijs voor het sporten in deze bijzondere periode. We krijgen vragen van verenigingen over het vergoeden van de kosten die zij maken voor de georganiseerde buitensport. We begrijpen deze vragen goed en maar we kunnen niet een op een kosten vergoeden. Bij het besluit over hoe we binnen de gemeente omgaan met de huur en compensatie houden we rekening met de kosten die verenigingen maken voor de georganiseerde buitensport voor kinderen en jongeren. We kijken dan achteraf naar de meest geschikte oplossing voor de huur. We versturen in ieder geval tot 20 mei geen facturen in afwachting op een besluit.
  • Er is ongewijzigd één loket voor vragen: verhuur@sport050.nl. Meer informatie is te vinden op www.sport050.nl/coronavirus
 
"Herstart training van onze jeugd was een super moment!"
Op woensdag 29 april was het dan eindelijk zover: de jeugdspelers van VV Helpman mochten weer trainen. Vooraf moest er heel wat geregeld worden achter de schermen, door een groot aantal mensen. De maatregelen van het RIVM en de KNVB zijn uitvoerig bestudeerd, er is contact gelegd met de gemeente, de buren Be Quick 1887 en Rugbyclub Groningen en er is urenlang overleg en instructie geweest voor en met de trainers. Het resultaat was er! Om 16.00 uur stonden er 6 trainers op het veld met in totaal 60 kinderen. De training verliep erg goed en ook de trainingen van de andere jeugdleden verliepen zeer goed. 

VV Helpman is als één van de eerste sportclubs in Groningen weer begonnen met het verzorgen van trainingen voor de jeugd. Inmiddels zijn er bij het sportloket Sport050 al 61 aanmeldingen binnengekomen van sportaanbieders die weer (zijn) gaan sporten. HFC'15 was de eerste club die zich heeft aangemeld.
Meld hier je sportactiviteit aan!
Gegevens wijzigen  |  Afmelden
Facebook   Twitter   Youtube   Instagram   LinkedIn
Gemeente Groningen
Privacy  |  Disclaimer