Maatregelen tegen verspreiding corona virus sportaccommodaties
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
Nieuwsbrief 13 maart 2020
Verscherpte maatregelen tegen verspreiding Coronavirus
De gemeente Groningen volgt de adviezen van het RIVM op met betrekking tot het Coronavirus. Dit betekent dat sportlocaties waar meer dan 100 personen zich tegelijk bevinden, met uitzondering van onderwijs, niet voor publiek geopend zijn. Sportcentrum Kardinge en Europapark gaan deels op slot, alleen scholen kunnen er nog terecht. Het ijsseizoen in Kardinge is daardoor voortijdig afgebroken. De sporthallen en gymzalen blijven wel open, omdat er naar verwachting niet meer dan honderd mensen komen. Dat geldt ook voor de zwembaden de Parrel en het Helperzwembad. Bijeenkomsten van meer dan honderd mensen zijn verboden om de verspreiding van het virus te voorkomen.
> Lees hier alle maatregelen
 
In de Sportlight: ijshockeyer Davey
Ik ben Davey en ik ben 8 jaar oud.
IJshockeyen vind ik het allerleukste dat er is en dat doe ik al sinds ik 5 jaar oud ben!
Toen ik nog heel klein was, ging ik heel vaak naar de ijsbaan, want mama kwam daar ook vaak, omdat ze kunstschaatscoach is. Ik vond kijken naar ijshockey altijd super gaaf, omdat het zo snel ging en omdat de mannen van GIJS zo goed waren. Ik wilde dat ook gewoon heel graag leren!

Nu train ik 2, soms 3 keer in de week en speel ik 1 keer in de 2 weken een wedstrijd in GIJS U8! Ik ben zelfs topscorer geworden!

In de zomer trainen we niet op het ijs, maar gaan we inline hockeyen in Sportcentrum Kardinge. 
Hoe gaat Sportcentrum Kardinge er in 2023 uitzien?
In 2023 bestaat sportcentrum Kardinge al weer 30 jaar en is dan financieel afgeschreven. Kardinge is het grootste multifunctionele sportcentrum van Noord-Nederland, met jaarlijks 600.000 bezoekers.
Om te kijken hoe Sportcentrum Kardinge er in de toekomst uit zou kunnen zien, zijn 4 verschillende ontwerpen gemaakt. De komende maanden worden 2 ontwerpen verder uitgewerkt. Tegen het einde van het jaar moet er een keuze gemaakt worden.
Meer informatie over de plannen
Sportclub van de maand: Club Brothers
De korfbalvereniging is opgericht in 1932 door werknemers van Centraal Beheer, die een sportactiviteit zochten voor mannen en vrouwen. Naast het sportieve element staat bij CB de gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel hoog in het vaandel. Of je nu in het eerste of vierde speelt; iedereen is even belangrijk. Het hart van de vereniging ligt op het sportpark West End.
Zet je sportclub ook op de kaart
Sporty in actie bij KTA Cup 2020
Op zaterdag 29 februari was Sporty bij de KTA Cup 2020 in Sporthal Vinkhuizen. Sporty reikte o.a. de prijzen uit bij het taekwondo toernooi wat georganiseerd werd door Kazemi Taekwondo Academie. Weet je dat Sporty regelmatig bij evenementen en activiteiten in Groningen aanwezig is? Ben je benieuwd wat Sporty nog meer beleeft?
Check de Instagram van Sporty
Fusie turnverenigingen in Groningen
De drie turnverenigingen in de stad zijn gefuseerd tot Turnstad Groningen. Het gaat om GVAV Rapiditas, GV Olympia en CSV Kracht & Vriendschap. Het idee voor de fusie ontstond toen de drie verenigingen gezamenlijk de turnhal gingen gebruiken in de sporthal Europapark. Er werd daarvoor al gesproken over samenwerking, maar op de werkvloer werd dit concreter. De ambities en doelen van de drie verenigingen waren hetzelfde. Turnstad Groningen is met 1400 leden de grootste gymnastiekvereniging van Noord Nederland en staat in de top 10 van Nederland. Behalve in de turnhal wordt er nog op diverse andere plekken in en rond Groningen gesport door de vereniging.
Bekijk het clubprofiel
 
'Hoe meer je tegen de wind in fietst, hoe sterker je wordt.'
Bauke Mollema, wielrenner
 
 
Sportaccommodatie: De Harener Holt
De hockeyclub GHHC Groningen is een vereniging voor jeugd en senioren. De club is in 1926 in Groningen opgericht, maar er wordt nu al jaren gespeeld op De Harener Holt in Haren.

Begin jaren 80 kreeg de club haar eerste kunstgrasveld, op dit moment zijn er 4 kunstgrasvelden waarvan er deze zomer 3 worden vernieuwd. In 2016 kreeg de club een prachtig nieuw clubhuis.
Meer over GHHC
Wanneer kom jij de SportContrainer uitproberen ?

Lekker klimmen en klauteren, aan de ringen hangen, calisthenics, bootcampen, crossfitten, of fitnessen alles kan met de SportContrainer. Sinds maart staat de SportContrainer weer bij Sportcentrum Kardinge. Met de Sportcontrainer willen we het buiten sporten in de stad stimuleren.


De Sportcontrainer kan bijna overal geplaatst worden. Zo kan jong en oud in de wijk, dichtbij huis of op school ervaren hoe leuk het is om buiten in beweging te zijn. 
Check de plek
Agenda

In Groningen is elke maand veel te beleven op het gebied van sport. Hieronder vind je de belangrijkste activiteiten voor de maand april. Voor een compleet overzicht van alle events en meer informatie klik hier. Let op: door het Coronavirus kan het zijn dat sommige evenementen worden afgelast of verplaatst.

tot 01 april Geen evenementen >100 mensen
04 april       Tritanium Zwemloop
04 april       Donar - Den Helder Suns
09 april       Donar - ZZ Leiden
10 april       FC Groningen - SC Heerenveen
10 april       Healthy Ageing Tour
11-13 april  Holland Nordic Basketball Tournament
14 april       Oranje Leeuwinnen - Estland

 
Gegevens wijzigen  |  Afmelden  |  Print PDF
Facebook   Twitter   Youtube   Instagram   LinkedIn
Gemeente Groningen
Privacy  |  Disclaimer