Ook sportieve activiteiten in de voorjaarsvakantie!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
Sport050 Nieuwsbrief,  februari
Sporten in de winter
We zitten in de tweede maand van het jaar en het is nog winter. Hoe is de maand van de goede voornemens verlopen? Heb je ze vol kunnen houden? In deze nieuwsbrief geven we een kleine terugblik met nieuws over de rookvrije generatie en de gezonde school CBS 't Kompas. Verder zetten we ook weer een sportclub in de sportlights. Wil jij ook over je sport of sportclub vertellen, laat het ons weten. 
Het is weliswaar geen echte winter met sneeuw en ijs, maar er wordt volop aan winterse- en binnensporten gedaan. De voorjaarsvakantie komt er aan, mensen gaan op wintersport. Maar je kunt ook gewoon in Nederland genieten van de winterse sporten zoals schaatsen. In de voorjaarsvakantie worden er weer schaatscursussen georganiseerd en kun je lekker vrij schaatsen. Hou je niet zo van de kou? Er zijn genoeg binnensporten zoals zwemmen, fitness of zaalsporten. De gemeentelijke zwembaden hebben leuke kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie en zijn extra lang open.
Weet je kind nog niet welke sport het wil gaan doen? Geef je kind dan op voor de sporthopper. Je hebt daarvoor nog een paar dagen.
 
Sportclub van de maand: Shorttrack Groningen
Al vanaf de jaren tachtig wordt er in Groningen aan shorttrack gedaan door Shorttrack Groningen (STG). Shorttrack oogt vaak spectaculair, maar naast techniek en conditie hebben shorttrackers ook behendigheid, tactiek en acceleratie nodig. En, omdat ze samen rijden, moeten ze ook rekening kunnen houden met elkaar.
Lees meer over STG
Schrijf je nu in voor de Sport- en Cultuurhopper
De Sport- en Cultuurhopper is een verzameling sport- en culturele cursussen aangeboden door verschillende sport- en cultuuraanbieders, waar kinderen van 4-13 jaar op een laagdrempelige manier gratis of tegen geringe kosten kunnen kennismaken met een sport of activiteit. Je kunt je online aanmelden.
Bekijk het aanbod
 
"Wat niet kan is nog nooit gebeurd!"
Arjan Taaij, volleybalcoach van Lycurgus
 
 
Sporty in Actie
Twee weken geleden was Sporty bij CBS 't Kompas in Lewenborg voor de uitreiking van het predikaat Gezonde School. De basisschool is nu officieel gezond op het onderdeel Sport en Bewegen. Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen van Sporty? Volg Sporty op Instagram en zie waar de sportpromotor altijd in actie is!
Rookvrije Sport
Het netwerk Rookvrij Opgroeien Groningen is gestart met een publiekscampagne voor rokers en niet-rokers. Sport050 is, als beheerder van sportaccommodaties, één van de partners van de campagne. "Aarzel niet". Ook op en rondom sportaccommodaties!
Ook aan de slag met rookvrij?
Agenda

In Groningen is elke maand veel te beleven op het gebied van sport. Hieronder vind je de belangrijkste activiteiten voor de maanden februari en maart. Voor een compleet overzicht van alle events en meer informatie klik hier.

13 februari    Donar - Landstede Hammers
15 februari    Donar - Heroes Den Bosch
15 februari    GIJS Groningen - Dordrecht Lions
19 februari    Voetbalclinic voor meiden
22 februari    FC Groningen - VVV Venlo
27 februari    Boekpresentaties Sport Science & Innovation Groningen
29 februari    Nacht van Groningen
3 maart          Inspiratiesessie Nationale Sportweek 2020
7 maart          Halve Marathon van Haren
8 maart          FC Groningen - PSV

 
Je interesses van de nieuwsbrief
Er zijn geen interesses bekend
Hierboven zie je waar je op bent geabonneerd. Wil je deze of andere gegevens wijzingen doe dat dan via onderstaande knop
Wijzigen
 
Gegevens wijzigen  |  Afmelden
Facebook   Twitter   Youtube   Instagram   LinkedIn
Gemeente Groningen
Privacy  |  Disclaimer